Primăria Sectorului 1 extinde programul „Termoficare de la Soare”

Data postării:

‘’Mii de apartamente din toate cartierele Sectorului 1 vor beneficia de o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe tehnologii de ultimă generație. Având în vedere numărul mare de cereri din partea locuitorilor, Primăria Sectorului 1 a decis extinderea Programul pilot „Termoficare de la Soare” în toate cartierele din această zonă administrativă, prin care și-a propus încălzirea locuințelor racordate la Termoenergetica în sezonul rece și furnizarea de apă caldă menajeră pe toata perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice.

Astfel, pe lângă blocurile din cartierul Aviației cu un total de 400 de apartamente pentru care s-au încheiat înscrierile în programul pilot în data de 10 ianuarie 2022, programul va fi extins pentru alte 2.000 de apartamente din celelalte cinci zone ale Sectorului 1 (câte 400 de apartamente pentru fiecare zonă). Ceea ce înseamnă un total de 2.400 de apartamente din tot Sectorul 1 care vor fi încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură până la sfârșitul acestui an.

În 2023 și 2024 proiectul pilot „Termoficare de la Soare” va fi continuat prin intermediul unui program multianual de montare a panorilor fotovoltaice și a pompelor de căldură în blocurile din Sectorul 1. Astfel, estimăm că în anul 2023 alte 8.000 de apartamente din Sectorul 1 vor beneficia de acest sistem ultramodern de încălzire a locuinței, iar în anul 2024 încă 10.000 de apartamente”, se menționează pe pagina de facebook a Primăriei Sectorului 1.

În acest program pot fi incluse doar blocurile din Sectorul 1 care sunt reabilitate termic.

”Pentru asigurarea energiei termice pentru o scară de bloc de 10 etaje, cu 40 de apartamente prin intermediul panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură, costul estimat este de aproximativ 600.000 de lei, asigurând o capacitate fotovoltaică instalată de 20 kWp cu o producție medie anuală de aproximativ 24 MWh și pompe de căldură care pot genera, în medie, 60 kW de energie termică și pot asigura în totalitate necesarul pentru acel imobil.

Costul estimat pentru fiecare apartament este de 15.000 de lei, din care Primăria Sectorului 1 va asigura 90% din sumă. Prin urmare, costurile maxime estimate pentru proprietari nu vor depăși suma de 1.500 lei/apartament, care urmează să fie achitate eșalonat, pe o perioadă de 10 ani, rezultând astfel o plată de aproximativ 10 lei/apartament/lună’’, anunță Primăria Sectorului 1. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...