Primăria concesionează salubrizarea Sectorului 2

Data postării:

Primăria Sectorului 2 a anunțat lansarea licitației pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare, având ca principal scop modernizarea serviciului de salubrizare pentru a menține curățenia în sector.

‘’ Am lansat licitația deschisă internațională pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare. Un pas important pentru eficientizarea și modernizarea acestui serviciu cu impact direct asupra sănătății și calității vieții oamenilor din sectorul nostru. Primarul Radu Mihaiu vă prezintă câteva schimbări radicale: ”De ce facem licitație? Pentru că actualul contract este vechi de 23 de ani și, din păcate, asigurarea curățeniei se face tot cu metodele de acum 23 de ani.

Operatorul de salubritate are licența expirată din 2019, iar curățenia stradală se face tot manual, tot cu mături, deși suntem în era când omul poate avea beneficii nelimitate din partea tehnologiei moderne.

Cu toții suntem de acord că ne dorim mai mult pentru Sectorul 2. Măturatul stradal nu e suficient, trebuie dublat de un sistem mecanizat (aspiratoare) când vine vorba de curățenie stradală de secol 21. Un serviciu prestat de mântuială trebuie înlocuit cu monitorizarea echipamentelor prin GPS, indicatori de performanță de neignorat și penalizări în caz de nevoie.

Odată cu implementarea noului contract de salubritate, vom colecta deșeurile pe 5 fracții, vom crește semnificativ măturatul mecanizat și spălatul străzilor pentru a preveni poluarea cu praf și vom avea o flotă modernă de mașini care vor ridica deșeurile.

Foarte important: vom putea merge cu curățenia chiar și pe cele mai mici străduțe dintre blocuri, fapt care acum nu este posibil.

În același timp vom monitoriza constant respectarea obligațiilor contractuale de către operator și de cetățeni pentru că – așa cum am mai spus – e responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem un sector curat.’’, se precizează pe pagina de facebook a Primăriei Sectorului 2. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...