Primăria Capitalei se ”înrolează” pe Ghișeul.ro

Data postării:

Primăria Capitalei a anunțat aprobarea proiectului prin care cetățenii Bucureștiului vor putea plăti diverse taxe prin intermediul Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP).

‘’Primăria Municipiului București se va înrola în Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP) ghiseul.ro.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens, astfel că bucureștenii vor putea plăti prin această platformă diverse taxe, de exemplu cele pentru eliberarea documentațiilor de urbanism, a autorizațiilor de taxi și transport mărfuri.

De asemenea, se vor putea face plăți rapide pentru alte servicii, cum ar fi taxe ale Administrației Fondului Imobiliar (chirii, rate), ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, ale Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, sau plata abonamentelor pentru transport public sau pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

Beneficiile pe care le oferă serviciile de plată digitalizate găzduite de Ghiseul.ro sunt de necontestat, iar printre ele se află plățile securizate, o relație civilizată autoritate – cetățean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului.

Înregistrarea Primăriei Municipiului București în SNEP se va face în baza unei convenții dintre Primărie și Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va intra în vigoare de la data semnării.

Proiectul de hotărâre aprobat în ședința de ieri a CGMB a fost inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu.’’, informează Primăria Capitalei pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă,...

Prețurile RCA, plafonate la nivelul celor din 2022?!

Prețurile pentru polițele RCA ar putea fi plafonate la...

Ce trebuie să facă șoferii cu asigurări Euroins?

După familentul Euroins, confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară...

Nou centru de joacă și învățare pentru copiii vulnerabili din București

Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea unui nou centru de...