Prima zi de BAC, la pachet cu o moțiune împotriva lui Sorin Câmpeanu

Data postării:

Prima zi a probelor scrise la Bacalaureat a fost marcată și de o moțiune simplă la adresa ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. În moțiunea inițiată de USR, ministrul este considerat vinovat, printre altele, de creşterea abandonului şcolar, de schimbările frecvente din Educație și este numit „corigent pe linie la toate probele din învățământ”.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, susţine că şi Sorin Cîmpeanu se face vinovat pentru că nu a făcut nimic pentru învăţământul dual şi profesional şi a continuat practicile de politizare, iar „doctoratele plagiate sunt în continuare încurajate”, potrivit Agerpres.

„Dezbatem astăzi moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Câmpeanu, moţiunea USR care a contribuit la bătaia de joc la adresa şcolii româneşti din ultimii doi ani, bătaie de joc care, de altfel, se perpetuează de peste 30 de ani cu un fel şi fel de reforme. Nu ştiu ce reforme vrea domnul ministru Câmpeanu să facă fără teze, fără note, probabil reforma cerută de primul turist al ţării, domnul Klaus Iohannis. Nu ştiu ce reformă vrea USR să facă, probabil reforma în învăţământ cerută de ministrul pe care ei l-au susţinut şi l-au pus în acest scaun. Nu ştiu ce reforme, după reforme, probabil neveste, după neveste la inspectorate, în scaune de director de şcoală, de liceu şi aşa mai departe, vor oamenii politici care au adus şcoala halul în care este”, a afirmat Simion, la dezbaterea moţiunii simple.

Nici deputatul USR Cătălin Drulă nu s-a lăsat mai prejos:

„Sunteți în subordinea unui plagiator și sunteți ministrul Educației unei coaliții socialiste cu epoleți. Nu v-am auzit nici pe dumneavoastră nici pe patronul Iohannis să luați vreodată atitudine împotriva plagiatului evident al premierului Ciucă (…). Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu dosare falsificate.”.

Votul pentru moțiunea simplă la adresa ministrului Educației va fi dat miercuri, 22 iunie. Moțiunea simplă nu poate duce la demiterea ministrului, chiar dacă va fi adoptată.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Boc a răbufnit după alegeri: „Păi, bă, fraierilor…”

Emil Boc, figură politică emblematică la nivel național, a...

Clotilde Armand face acuzații de fraudă la alegeri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a candidat pentru...

Rezultate de „AUR” pentru George Simion și echipa lui

Președintele AUR, George Simion, este fericit de faptul că...