Prazul poate ajuta la controlul glicemiei

Data postării:

Prazul este o plantă perenă, cu tulpini înalte și frunze verzi, care crește în zonele temperate din lume. Este cultivat pentru rădăcina sa comestibilă, care este bogată în carbohidrați și are un gust ușor dulceag.

A fost cultivat încă din antichitate, atât pentru valoarea sa alimentară, cât și pentru proprietățile sale medicinale. Era considerat un simbol al abundenței și era folosit în ceremonii religioase. În Europa, prazul a devenit popular în secolul al XV-lea, fiind cultivat în gradini și apreciat pentru gustul său unic.

Azi, prazul este un ingredient popular în mai multe bucătării din lume, inclusiv franțuzească, italiană și americană. Rădăcina sa poate fi gătită în mai multe moduri, inclusiv coaptă, prăjită sau adăugată la supe și ciorbe.

În plus pe lângă întrebuințarea sa în bucătărie, prazul este apreciat și pentru proprietățile sale medicinale. Conține compuși care au proprietăți antiinflamatoare, antifungice și antioxidante. De asemenea, poate ajuta la controlul glicemiei și la prevenirea bolilor cardiovasculare.

În concluzie, prazul este o plantă versatilă și un ingredient popular în bucătăriile din întreaga lume și oferă, de asemenea, numeroase beneficii medicale.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alertă! Cel mai mic număr de înscriși la Bac din ultimii 20 de ani

Doar 94.400 de elevi din promoția curentă s-au înscris...

Corpul de control la Muzeul Brukenthal, din Sibiu

Ministrul Culturii a trimis corpul de control la Muzeul...

Media 10 la Bac, răsplătită cu un bilet la festival!

Organizatorii festivalului Beach Please lansează o provocare pentru tinerii...

Liber pe Transfăgărășan și Transalpina!

”Deschidem Tranfăgărăşanul (DN7C)! Cei care doresc, vor putea circula...