PMP revine pe scena politică?

Data postării:

19 februarie se anunță o zi importantă pentru Partidul Mișcarea Populară!

Eurodeputatul Eugen Tomac, fost lider al formațiunii politice a afirmat public faptul că la data menționată va avea loc Congresul PMP.

”Noi nu organizăm un Congres împotriva cuiva, însă este firesc să punem capăt unor practici care nu au nimic în comun cu democrația și activitatea unei instituții politice născute din dorința de a fi altceva pe scena politică. Vreau să știți, stimați colegi, că absolut toate câte s-au spus public despre mine în ultimele luni sunt minciuni. Toate! Am muncit cu sinceritate și dăruire pentru acest proiect și nu regret o zi din câte i-am dedicat. Însă este profund nedrept și nefiresc să închid ochii atunci când îmi văd numele târât în zeci de materiale denigratoare fără nicio legătură cu adevărul. Înțeleg jocul, înțeleg disputa politică, însă toate au o limită.” a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

Se pare că disensiunile dintre membrii PMP ar fi împărțit partidul în mai multe grupări.

”Noi în PMP nu avem grupări, nu avem tabere, nu avem fracțiuni, avem o singură echipă în care fiecare își are locul său, așa cum l-a avut întotdeauna, și domnul Diaconescu. Dar, atunci când un partid politic intră într-un asemenea blocaj, apelează la instrumentele democratice ce stau la baza formațiunii și totul se reașază prin vot. Vot care se va da în cadrul Congresului de pe 19 Februarie. Nu este o perioadă ușoară, dar noi am mai traversat crize politice și am ieșit întăriți. Așa va fi și de această dată!”.

Eugen Tomac a rămas aproape de PMP și acum a decis să își spună public părerea despre tot ce se întâmplă în interiorul, dar și în jurul partidului:

”PMP nu a trecut niciodată printr-un asemenea blocaj. Ba mai mult, au fost lansate o serie de campanii media împotriva unor lideri PMP și a familiilor lor cu scopul de a-i determina să părăsească partidul. Fapt nemaiîntâlnit în cei 8 ani de activitate! Pe fondul acestor tensiuni, am încercat să-l conving pe președintele Diaconescu să convoace un Colegiu Național, for ce reunește toți liderii PMP. Din păcate, deși a promis, în ultimele trei luni, chiar în prezența majorității liderilor, că o va face, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. În schimb, atunci când, în mod democratic și total asumat, o majoritate de peste 70% din aceștia au votat convocarea Colegiului Național, domnia sa l-a contestat în instanță. Personal, am discutat de mai multe ori cu domnul Diaconescu și i-am propus soluții oneste pentru a depăși acest punct critic. Din păcate, nu a dat curs niciunui demers.”

Rămâne de văzut ce poziție va ocupa PMP la următoarele alegeri și cine vor fi cei care vor conduce partidul după congres.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Boc a răbufnit după alegeri: „Păi, bă, fraierilor…”

Emil Boc, figură politică emblematică la nivel național, a...

Clotilde Armand face acuzații de fraudă la alegeri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a candidat pentru...

Rezultate de „AUR” pentru George Simion și echipa lui

Președintele AUR, George Simion, este fericit de faptul că...

Ora bilanțului pentru Cătălin Drulă. Rezultatul: demisia!

Cătălin Drulă și-a exprimat public punctul de vedere după...