Ploaia va fi „atrasă” pe terenurile din România

Data postării:

Seceta le pune mari probleme agricultorilor de câțiva ani și cum la sistemele de irigații nu stăm deloc bine, autoritățile române vor să investească în avioane și baloane care pot aduce ploaia în zilele aride.

Charlie și Bravo, două aeronave împrumutate de la bulgari, au survolat mai multe zone din țară în cadrul unui experiment care a durat doi ani, iar specialiștii au decis că pot fi soluția pentru precipitațiile care răcoresc pământul. În Banat-Crișana de pildă, cercetătorii spun că au crescut nivelul de precipitații cu până la 14 litri pe metrul pătrat. Avioanele sunt prevăzute cu un sistem care eliberează iodură de argint direct în nori.

Pentru că experimentele au avut succes, autoritățile au decis să cumpere un avion, care va fi folosit începând cu luna mai. Avionul va staționa în București însă, la nevoie, va interveni în toată țara. Autoritățile au cumpărat aeronava din Statele Unite ale Americii, la mâna a doua, de la firma care a livrat avioane și Emiratelor Arabe Unite, acolo unde, pentru că cercetătorii au reușit să stimuleze ploaia, s-au putut cultiva cartofi și alte legume și în zone cu deșert.

Sursa: Știrile Protv

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...