Peste un sfert dintre români încă iau apă de la fântână

Data postării:

Ministrul Dezvoltării, Lucărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat cu ocazia unei vizite la Târgoviște, că 27,7% din populaţie nu este deservită de reţea de apă şi 44% – de reţea de canalizare, iar Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” va rezolva multe dintre proiectele de investiţii care asigură aceste utilităţi,se menționează într-un comunicat Agerpres.

„Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny are cadru financiar stabilit şi vom trece la prioritizarea, în primă etapă pe judeţe, a investiţiilor şi pentru acest lucru vom folosi şi criterii specifice, de infrastructură locală, adică vom lua în considerare nivelul de dezvoltare al fiecărui judeţ, pe UAT-uri, astfel încât să încercăm să acordăm finanţări acolo unde este mai mult necesar, pentru un anumit tip de investiţie. Concret, în ceea ce priveşte populaţia care nu este deservită de reţea de apă, astăzi, în România, la nivel naţional avem 27,7% din întreaga populaţie”, a precizat Cseke Attila citat de stiripesurse.ro.

„‘Anghel Saligny’ vine să completeze nevoia de finanţare şi nevoia de finanţare nu poate fi completată decât din bugetul de stat, iar pentru noi, ca Guvern, acest program este esenţial. El se va întinde până în 2028 şi va rezolva foarte multe dintre proiectele de investiţii care asigură aceste utilităţi de bază, apă, canalizare, drumuri, poduri, racordare la gaze”, a adăugat ministrul.

El a menţionat că pentru Programul „Anghel Saligny” au fost depuse 7.000 de proiecte la nivel naţional.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!!’’

‘’Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie...

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

Joe Biden nu mai candidează pentru SUA

Cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru noul...