Permis de conducere digital?!

Data postării:

Comisia Europeană a prezentat mai multe propuneri de modernizare a normelor privind permisele de conducere, inclusiv introducerea unui permis de conducere digital valabil în întreaga UE, precum și noi dispoziții pentru a facilita aplicarea normelor de circulație la nivel transfrontalier.

Pentru a simplifica recunoașterea permiselor de conducere între statele membre, Comisia propune introducerea unui permis de conducere digital, în premieră mondială. Înlocuirea, reînnoirea sau preschimbarea unui permis de conducere vor fi mult mai ușoare, deoarece toate procedurile vor fi online. Mai mult decât atât, va exista un mai bun control al conducătorilor auto în vârstă sau care au dobândit afecțiuni grave ce nu sunt compatibile cu activitatea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice.

Uniunea Europeană își dorește să aplice „Viziunea zero” – fără decese pe drumurile din UE până în 2050.
“Ele vor pregăti mai bine conducătorii auto pentru vehiculele cu emisii zero și pentru conducerea pe drumurile urbane, alături de un număr tot mai mare de biciclete și vehicule cu două roți, precum și de pietoni.
Acestea vor permite, de asemenea, tinerilor conducători auto să dobândească experiență prin intermediul unui sistem de conducere acompaniată.
Începând cu vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și vor putea obține un permis de conducere.
Cei care au împlinit vârsta de 17 ani vor putea să conducă singuri doar după împlinirea vârstei de 18 ani și să lucreze ca șoferi profesioniști de îndată ce un anumit loc de muncă permite acest lucru. Acest lucru va contribui la abordarea penuriei actuale de conducători auto”, transmite CE.

Pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, după obținerea permisului, șoferii începători ar urma să fie, vreme de cel puțin doi ani, într-o perioadă de probă întrucât 2 din 5 accidente mortale implică un conducător auto sau un motociclist cu vârsta sub 30 de ani.

Pentru conducerea sub influența alcoolului toleranța va fi zero.

Propunerile vor fi acum examinate de Parlamentul European și de Consiliu în cadrul procedurii legislative ordinare.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă,...

Prețurile RCA, plafonate la nivelul celor din 2022?!

Prețurile pentru polițele RCA ar putea fi plafonate la...

Ce trebuie să facă șoferii cu asigurări Euroins?

După familentul Euroins, confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară...

Nou centru de joacă și învățare pentru copiii vulnerabili din București

Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea unui nou centru de...