Percheziții la Parlamentul European

Data postării:

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din Bruxelles și la birourile Parlamentului European din Strasbourg și Bruxelles. Acestea sunt legate de așa-numitul caz ”Russiagate”, în care deputații europeni au fost abordați și plătiți pentru a promova propaganda rusă prin intermediul site-ului Voice of Europe.

„Există indicii că un angajat al Parlamentului European în cauză a jucat un rol semnificativ în acest sens”, au spus forțele de ordine belgiene.

”Colaboratorul” vizat în percheziţii la PE şi Bruxelles este Guillaume Pradoura, un fost asistent parlamentar al eurodeputatului AfD Maximilian Krah, în prezent asistent al eurodeputatului olandez FvD Marcel de Graaff.

”Aceste percheziţii au loc în cadrul unui dosar de amestec, corupţie pasivă şi apartenenţă la o organizţaie criminală şi privesc indicii ale unui amestec rus, potrivit cărora membri ai PE ar fi fost abordaţi şi plătiţi să promoveze propaganda rusă pe «site-ul web de informaţii» Voice of Europe”, anunţă într-un comunicat parchetul belgian.

Foto: romania.europalibera.org

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...