Percheziții în mai multe județe. Sunt investigate fraude cu criptomonede

Data postării:

Capitala și alte 5 județe, precum Ilfov, Vâlcea, Braşov, Constanţa şi Sălaj reprezintă zona de acțiune a autorităților, care au făcut 40 percheziții, vizând un grup specializat în spălarea banilor proveniţi preponderent din infracţiuni informatice.

„În urma celor 40 de percheziţii efectuate la data de 7 martie 2024, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au fost descoperiţi şi ridicaţi 859.500 de lei, ⁠661.430 de euro, ⁠3.011 dolari americani, ⁠50.000 de coroane daneze şi ⁠10.000 de franci elveţieni. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 92 de telefoane mobile, ⁠24 de laptopuri, ⁠6 tablete, ⁠9 dispozitive ledger, ⁠6 HDD, 5 SSD, 33 de memorystick, ⁠12 ceasuri de lux, ⁠43 de carduri bancare, 1 pistol, ⁠14 bile de substanţă albă pulverulentă, un grinder şi substanţă vegetală cu miros înţepător, 90 de bancnote de 500 de euro având aceeaşi serie, susceptibile a fi false, ⁠o casă de marcat, ⁠bijuterii şi înscrisuri. Totodată, au fost indisponibilizate fonduri în criptomonedă, echivalentul a 700.000 de dolari americani şi instituită măsura sechestrului asigurător asupra mai multor autoturisme, dintre care 3 din categoria de lux”, a anunţat IGPR.

Conform anchetatorilor, la începutul anului 2019, persoanele cercetate ar fi constituit un grup organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de spălare a banilor proveniţi cu precădere din infracţiuni informatice, grup la care ar fi aderat peste 20 de membri. În mod repetat, aceştia ar fi primit şi transferat monede virtuale, în valoare de aproximativ 29 de milioane BUSD, 4,6 milioane BUSD şi 1,3 milioane BUSD, prin intermediul conturilor deţinute de ei sau alte persoane pe platformele pentru tranzacţionare de criptomonedă, cunoscând că banii provin din infracţiuni, scopul fiind ascunderea sau disimularea originii ilicite, în schimbul încasării unor sume cu titlul de comision.

Foto: Libertatea

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Coduri galbene de caniculă și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis două atenționări cod galben pentru căldură...

Au început lucrările pentru locuințele NZeb din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea lucrărilor de construcție...

Târg de adopții pentru căței în Parcul Circului, sâmbătă, 8 iunie

Primăria Capitalei a anunțat organizarea unui nou târg de...