Pentru ucraineni viața e prea scumpă în România

Data postării:

Au fost primiți cu brațele deschise, li s-a oferit grijă, atenție, sprijin și toate resursele ce le lipseau. Ucrainienii care au ales să rămână în România, cel puțin pentru moment, au avut parte și de surprize neplăcute. Un cuplu de refugiați a luat cina la un restaurant din Cluj Napoca, iar cei doi au fost șocați la vederea notei de plată.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta. Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a spus bărbatul citat de Adevărul.

Cei doi fac parte din ucrainienii care aveau ceva economii și care, în trecut, și-au petrecut concediile în alte țări europene. Astfel au putut face și o comparație în ceea ce privește prețurile.

„Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia!”.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...