Pătrunjelul protejează ficatul

Data postării:

Pătrunjelul a intrat în bucătăria românească de sute de ani și este cea populară planta folosită în gastronomie.

Pătrunjelul este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol și vitamina K.

Specialiștii doc.ro ne explică în cele ce urmează beneficiile consumului de pătrunjel:

  • Elimină toxinele din organism
  • Tratează afecțiunile inimii
  • Are efecte benefice în dezechilibre hormonale
  • Calmează durerile în caz de reumatism și gută
  • Protejează ficatul
  • Împrospătează respirația

Pătrunjelul poate fi folosit, în primul rând, la gătit, pentru asezonarea unor preparate precum supele, ciorbele, pastele, cartofii la cuptor, sosurile și nu numai.

De asemenea, acesta poate fi consumat și sub formă de ceai de pătrunjel.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...