Pătrunjelul protejează ficatul

Data postării:

Pătrunjelul a intrat în bucătăria românească de sute de ani și este cea populară planta folosită în gastronomie.

Pătrunjelul este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol și vitamina K.

Specialiștii doc.ro ne explică în cele ce urmează beneficiile consumului de pătrunjel:

  • Elimină toxinele din organism
  • Tratează afecțiunile inimii
  • Are efecte benefice în dezechilibre hormonale
  • Calmează durerile în caz de reumatism și gută
  • Protejează ficatul
  • Împrospătează respirația

Pătrunjelul poate fi folosit, în primul rând, la gătit, pentru asezonarea unor preparate precum supele, ciorbele, pastele, cartofii la cuptor, sosurile și nu numai.

De asemenea, acesta poate fi consumat și sub formă de ceai de pătrunjel.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

A fost validat un vaccin pentru „Variola maimuței”

Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că a...

De unde pot fi obținute adeverințe de vechime dacă firma nu mai există?

Recalcularea pensiilor a scos la iveală o altă problemă...

Țara care vrea să renunțe la U.E. pentru a se alia Rusia

Rusia a creat alianța BRICS, din care fac parte...

Cum arată buletinele de vot pentru prezidențiale?

Biroul Electoral Central a stabilit ordinea celor 14 candidați...