Părerea pilotului Mihai Mărgineanu despre avionul suspect

Data postării:

Este cunoscut ca actor de comedie, interpretând de ani de zile rolul lui Ardiles, în Las Fierbinți, însă puțini știu că Mihai Mărgineanu este și pilot cu sute de ore la manșă.
Acesta a vorbit, pentru Impact.ro, despre avionul suspect care a survolat România cu o săptămână în urmă.

„După părerea mea, cineva ar trebui să-și pună o serie de întrebări legate de acest incident. Și să se și răspundă, într-un fel, întrebărilor pe această temă pe care ni le punem mai toți. Pe scurt, autoritățile ar trebui să schimbe de urgență legea, în sensul în care să se evite repetarea situației.
În prezent, legea nu permite avioanelor de vânătoare să doboare un alt aparat de zbor care nu răspunde în mod constant mesajelor de a se identifica. Fie că au venit din partea avioanelor de vânătoare, fie din partea turnului de control, pilotul acelui avion a tăcut. Dacă a mers de la bun început pe un asemenea scenariu, e evident că știa ce face!”, este părerea lui Mihai Mărgineanu despre acest subiect.

Pilotul consideră că legea ar trebui schimbată.

„În prezent, un avion nu poate fi doborât decât în cazul în care devine în mod evident ostil. Altfel spus, dacă piloții noștri de vânătoare ar fi realizat că avionul în cauză se îndreaptă spre instalațiile petroliere de la Pitești sau spre centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă, atunci datele problemei s-ar fi schimbat fundamental. În sensul că acel avion ar fi fost doborât fără nicio altă somație. De aceea cred că se impune schimbarea legii, cel puțin de acum înainte. Fiindcă este evident că cineva, oare cine, a dorit să ne testeze viteza de reacție”, a adăugat Mărgineanu.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

7 puncte de prim ajutor în perioada caniculei în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat implementarea pe perioada caniculei...

Percheziții la IPJ Cluj. Chestorul este acuzat de abuz în serviciu

Au avut loc percheziții la Inspectoratul de Poliţie Judeţean...

Campionatul European de Fotbal 2024 se difuzează în Parcul Obor

Primăria Sectorului 2 a anunțat amplasarea unui ecran în...