Orban despre PNL: „… nevoiți să îl accepte ca șef pe noul premier, Marcel Ciolacu.”

Data postării:

Nu se uită înapoi, dar parcă nu poate da înainte… Ludovic Orban a „caracterizat” dur umbra PNL și nu prevede un viitor prea bun pentru liberalii rămași „în barcă”:

„Din 23 noiembrie 2021, nu există zi de la Dumnezeu să nu mă felicit pentru decizia de a lăsa în urmă pînîlî-ul confiscat de gașca demolatoare și de a începe un nou proiect politic cu adevărat liberal.

Astăzi, celor mai mulți membri din pînîlî le este rușine să mai spună că fac parte din acest partid. Pentru că pînîlî a devenit exact opusul a ceea ce credea lumea că este.

Din principal apărător al democrației, a ajuns un pericol la adresa democrației românești, a drepturilor și libertăților românilor.

Din campion al luptei contra stângii postcomuniste, a ajuns complicele perpetuării la putere a moștenitorilor lui Iliescu.

Din reprezentant al mediului privat, al profesiilor liberale, s-a transformat într- un partid clientelar, dominat de etatiști bugetivori.

Dintr-un partid născut din societatea civilă, a devenit un partid controlat de sistem.

Din partidul care își făcea un brand din libertatea de exprimare și din pluralismul de opinii, a rămas doar un cor de lăudători care cântă fals, pe o singură voce, un singur refren: odă conducătorului iubit.

Din formațiunea care părea că este cea mai dispusă și capabilă să implementeze reformele necesare modernizării societății românești, a devenit un bastion al inerției și stagnării.

Din cel mai onorabil și cu ștaif partid, s-a transformat într-o cloacă în care minciuna, trădarea, slugărnicia, lașitatea și impostura sunt la putere.

Din formațiunea care și-a ales liderii în competiții democratice autentice, a ajuns în penibila situație de a accepta șefi alogeni desemnați si impusi prin decret prezidențial.

Mă opresc aici cu enumerarea. În finalul acestei postări, le readuc aminte celor din gașca demolatoare că principiul pe care l- au impus, ca premierul în funcție să fie pus președinte de partid, îi poate duce în situația ca după 1 iunie 2023, când se va face rocada, să fie nevoiți să îl accepte ca șef pe noul premier, Marcel Ciolacu.”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Acord de securitate între Ucraina și România

România și Ucraina vor continua cooperarea pentru a consolida...