Orban, despre convorbirea cu Ion Rădoi

Data postării:

„Au apărut articole pe mai multe site-uri de știri care prezintă stenograma unei convorbiri dintre mine și Ion Rădoi. Dialogul face parte din dosarul întocmit de DNA liderului sindical de la metrou și este înregistrat de procurori în baza unui mandat de ascultare emis probabil pentru Rădoi în perioada în care ministrul transporturilor pornise acțiunea de demolare a spațiilor comerciale de la metrou.
Din păcate, am văzut foarte multe interpretări total eronate ale informațiilor prezentate de media cu privire la acest episod. Aceste interpretări se datorează și modului de prezentare a știrii. Se știe că foarte mulți oameni, când se informează asupra evenimentelor din media, citesc titlul și văd poza. Nu toți cititorii au timpul necesar pentru a parcurge articolul în integralitate. Atât timp cât unele publicații au dat poze cu mine și cu Rădoi și au pus un titlu care cuprinde apelativele folosite de interlocutori, sunt mulți care au rămas cu impresia provocată de titlu și de poză.
De aceea am simțit nevoia să fac această postare, pentru a accentua ceea ce consider eu că este important, relevant în știrea respectivă. Ion Rădoi a apelat la mine să intervin pe lângă ministrul transporturilor pentru stoparea acțiunii de demolare a spațiilor comerciale de la metrou, cărora le expiraseră contractele. La vremea respectivă eram președintele principalului partid de guvernământ și președintele Camerei Deputaților. Dispuneam de pârghiile de putere necesare pentru a face o astfel de intervenție, dar ea ar fi fost ilegală. Ca atare, nu am întreprins niciun demers pe lângă ministrul Cătălin Drulă pentru a îl determina să se oprească din acțiunea demarată, fapt confirmat de rechizitoriu. În mod evident, nu cunoșteam la vremea respectivă despre interceptarea făcută în cazul lui Rădoi și nici despre cercetarea penală declanșată.
Sper că această conduită, suprinsă fără voia mea cu acest prilej, arată și cârcotașilor de serviciu ce fel de om sunt.”, a scris Orban, despre discuția cu Rădoi.

Discuția a avut loc în contextul grevei de la metrou, care a paralizat Capitala, demolarea chioșcurilor închiriate ilegal de sindicat și războiul dintre Drulă și liderul de la metrou, Ion Rădoi, care apela la toate cunoștințele pentru a ieși din situația disperată cu care nu credea că se va confrunta vreodată. În timp ce oamenii lui se ocupau de treburile murdare, se pare că inclusiv tocmirea unor „racheți” din Ucraina, „El Maximo” se ocupa de învârteli politice. Unul dintre prientenii politicieni la care a apelat PSD-istul a fost chiar liberalul Ludovic Orban. Discuția dintre cei doi a fost :

LUDOVIC ORBAN:El Maximo!
RĂDOI ION: Ei, o juma’ de Maximo, față de Marele Președinte la pătrat!
LUDOVIC ORBAN: Ce faci?
RĂDOI ION: Ce să fac? Iată că…hm, cu ale mele, cum se văd așa, de la distanță. Și mai mă uit și la ale tale, că pentru mine LUDOVIC ORBAN va rămâne prieten toată viața!
LUDOVIC ORBAN: Păi, normal!
RĂDOI ION: Și…cred, cred că trebuie să dăm puțin ochi-n ochi… că nu, mai…nu știu, să mai contăm puțin, că nu-mi place ce vor oamenii ăștia.
LUDOVIC ORBAN: Îhî.
RĂDOI ION: Și care m-am întâlnit cu el la ușă când Președintele la pătrat a împlinit 58 de ani, eu eram…A venit, m-a bătut pe umăr la ușă acolo, că eu eram în hol.
LUDOVIC ORBAN: Da…?
RĂDOI ION: Că acolo o…așa, o nuanță, o atenție am trimis-o la partid, că puteam așa…
LUDOVIC ORBAN Mersi!…[neinteligibil]…
RĂDOI ION: Ei…în fine! Nu-i nicio problemă! Nicio problemă!
LUDOVIC ORBAN Îhî! Nu fi supărat!
RĂDOI ION: Și…
LUDOVIC ORBAN:…[neinteligibil]…
RĂDOI ION:…că vrea el o întâlnire tete-a-tete. Zic: ”Acum, după atâta vreme vrei tete-a-tete?! ”, zic: ”Hm…după ce spune președintele!”
LUDOVIC ORBAN: Îhî.
RĂDOI ION: Și așa s-a încheiat. Și acum, chiar dacă vorbim la telefon, dar trebuia să transmit mesajul ăsta. Și îl întreb pe președinte la pătrat când…când ne putem întâlni?
LUDOVIC ORBAN: Săptămâna viitoare, marți sau miercuri…[neinteligibil]…
RĂDOI ION: Pentru câteva, pentru câteva minute, nu trebuie…Că nu ne trebuie…
LUDOVIC ORBAN: Da, mă, săptămâna viitoare, marți sau miercuri!
RĂDOI ION: Bun! Hai!
LUDOVIC ORBAN: Îhî. Dă-mi un semnal dimineață…
RĂDOI ION: Să fie când, în jur de prânz, așa? Da? De dimineață?
LUDOVIC ORBAN: Da, dimineață dă-mi! Eu sunt, de la 08:00 plec de-acasă.
RĂDOI ION: Am înțeles.
LUDOVIC ORBAN: Dă-mi un telefon când sunt în mașină și stabilim, da?
RĂDOI ION: Am înțeles, Presidente! Așa rămâne!
LUDOVIC ORBAN: Te îmbrățișez, CORNEL!
RĂDOI ION: Toate cele bune, o seară bună! Numai bine!
LUDOVIC ORBAN: Toate bune! Pa! Pa! (Sursa foto: News Track.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...