Nutriționistul Mihaela Bilic susține că pâinea nu este atât de nocivă dacă o consumăm cu măsură și este chiar recomandată în anumite diete.
„Nici pâinea albă, atât de iubită şi delicioasă, nu e chiar un ”Bau-Bau” pentru sănătate. Din contră, pentru anumite categorii de persoane, este chiar mai bună decât cea integrală sau neagră. Totuşi, există o condiţie: să fie făcută cu maia. Aproape de fiecare dată când vrem să scăpăm de kilograme în plus, primul gând e să ne punem în minte să nu mai mâncăm deloc pâine. De parcă acest aliment ar fi de vină pentru toate problemele noastre cu silueta. Ei bine, experţii în sănătate ne spun că e o greşeală să eliminăm pâinea din alimentaţie.
În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful.
Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri.
Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine,” a explicat aceasta.