Opinia CEO-ului de la Enel:  Criza energetică va continua

Data postării:

Carlo Pignoloni, CEO şi country manager Enel România, afirmă că Europa este în acest moment vulnerabilă și  dependentă de importurile de gaz, iar această criză nu este nici prima şi nu va fi nici ultima pentru că este strict legată de preţul gazului şi de certificatele de carbon, care compun acest acest preţ, informează News.ro.

O lecţie de învăţat de aici ar fi că ar trebui să ne îndreptăm spre electrificare, spre investiţii în regenerabile pentru a scăpa de dependenţa de gaz.

Guvernele din multe țări europene au luat măsuri pentru a nu lăsa consumatorii vulnerabili în faţa acestor creşteri mari de preţuri la energie şi gaze.

Spre exemplu măsura plafonării preţurilor nu se încadrează neapărat în toolkit-ul UE, iar în acest moment UE revizuieşte acest toolkit, astfel încât plafoanarea să facă parte din setul de instrumente folosit de UE pentru protecția cetățenilor. (sursa foto: cnr-cme)

Ţinând cont de estimări, care spun că, din păcate, criza va continua pentru o perioadă mai lungă de timp, ne aşteptăm ca măsurile următoare să ţină cont de toolkit, de măsuri de fiscalizare, TVA, ca  puncte de start pentru viitoarele măsuri de compensare.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Salariul minim crește, din nou!

Hotărârea aprobată de Guvern în joia dinaintea alegerilor presupune...

S-a obținut finanțarea pentru Magistrala M6 de metrou care va merge la Otopeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractele de finanțare,...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Vom avea o nouă magistrală de metrou: M7 Voluntari – Bragadiru

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea proiectului pentru contruirea...