Oficialii ruși, respinși în spațiul aerian

Data postării:

Urmările războiului nejustificat început în Ucraina au început sa fie resimțite tot mai puternic de ruși.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost nevoit să își anuleze vizita în Serbia, după ce trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, i-au respins accesul în spațiul aerian.

„Inimaginabilul s-a produs”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă, calificând drept „scandaloasă” această măsură.

De asemenea, ministrul rus de Externe a anunţat că omologul său sârb a fost invitat la Moscova, spunând că speră că această vizită „nu va fi obstrucţionată”.

De asemenea, a mai spus că „dacă o vizită în Serbia a ministrului rus de Externe este văzută în Occident ca o ameninţare la scară universală, atunci lucrurile stau clar foarte prost în Occident”.

Serbia a anunțat că vizita se va face la Moscova, după acest incident, întrucât cele două țări își continuă relațiile de prietenie.

Guvernul României a precizat, pentru HotNews.ro, că Federația Rusă nu a solicitat autorităților române ca aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov să tranziteze spațiul aerian al României.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs...