O țară europeană riscă să rămână fără locuitori

Data postării:

Emigrarea este un fenomen greu de stăpânit sau de oprit. Mai multe țări se confruntă cu acest fenomen, pentru că populația caută peste hotare ceea ce consideră că nu pot obține în țara de origine. Poate că este un scop sau doar o iluzie…
Cert este că Republica Moldova riscă să rămână fără locuitori dacă fenomenul migrației continuă cu aceeași intensitate.

Evaluarea Cuprinzătoare Comună de Țară privind Egalitatea de Gen, efectuată de Echipa de Țară ONU în Moldova, inclusiv Banca Mondială, arată că emigrarea continuă a populației cu vârstă apă de muncă, cu cel puțin 15,5% dintre moldoveni care doresc să părăsească Republica Moldova în următorii trei ani, dar și îmbătrânirea populației vor aprofunda impactul structurii demografice în Republica Moldova în ce privește dezvoltarea țării.
Estimările arată că până în anul 2040 populația va scădea până la 1,7 milioane, adică o scădere de 34,5% în comparație cu anul 2018. Piramida populației se va inversa, generațiile cu vârsta de 50+ vor reprezenta circa jumătate din populația totală, iar cei cu vârsta de 60+ vor reprezenta o treime din aceasta.
Și inegalitățile de gen în alegerea meseriilor constituie o mare problemă socială în Republica Moldova și, totodată, un motiv puternic pentru emigrarea femeilor.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...