Nu toți controlorii poartă veste

Data postării:

Mare atenție când călătoriți cu transportul în comun! Plătiți biletele, altfel riscați să primiți amendă chiar de la „călătorul” de lângă dumneavoastră.

Vor fi controlori care nu vor mai purta vestele ce le semnalizează prezența de la depărtare, ci vor patrula ca civili. Aceștia fac parte din biroul Supracontrol.

Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control, precizează STB. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol, dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);
Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;
Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

„Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titlurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul. Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate. Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruiți ca la momentul controlului să prezinte legitimația de serviciu (cardul de operator) și delegația de control”, precizează reprezentanții STB.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Coduri galbene de caniculă și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis două atenționări cod galben pentru căldură...

Au început lucrările pentru locuințele NZeb din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea lucrărilor de construcție...

Târg de adopții pentru căței în Parcul Circului, sâmbătă, 8 iunie

Primăria Capitalei a anunțat organizarea unui nou târg de...

Românul arestat preventiv pentru spionaj cere să fie lăsat în libertate

Alexandru Piscan, bărbatul în vârstă de 39 de ani...