Nu greutatea este barometrul sănătății

Data postării:

”V-ați gândit vreodată că dimensiunea de la curea poate fi un indicator pentru starea de sănătate? Circumferința taliei poate arăta un exces de grăsime la nivelul abdomenului și reprezintă un factor de risc pentru boli precum diabet hipertensiune și colesterol mărit. Care este diametrul ideal și cum trebuie măsurat?

Până acum diagnosticul de obezitate se punea exclusiv pe baza indicelui de masă corporală. IMC reprezintă raportul dintre greutate și înălțimea la pătrat. Valorile normale sunt între 18 și 25, de la 25 la 30 avem diagnostic de supraponderal, iar peste 30 vorbim de obezitate. Din păcate acest indice nu ia în calcul vârsta și nici compoziția corporală.

S-a constatat că există persoane care au un IMC în jur de 30, fără exces de grăsime, ci cu o masă musculară bine reprezentată.

Prin urmare nu greutatea pe cântar este importantă pentru sănătate, ci cantitatea de grăsime din organism și felul în care este repartizată.

Nu trebuie să vă speriați, ci să luați măsuri. Dacă e nevoie să modificați gaura de la curea, înseamnă că deja aveți 4 kg în plus! Grăsimea abdominală este semnul abundenței alimentare, dar este și prima care se topește prin dietă. Vreți să scăpați de amenințarea sindromului X metabolic? Atunci reduceți consumul de zahăr și alcool, micșorați porțiile și…strângeți cureaua!’’explică nutriționistul Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...

Leușteanul-sursă bogată de vitamine

Leușteanul este o plantă aromatică, apreciată atât în bucătărie,...