Nu aruncați cojile de lămâie!

Data postării:

Coaja de lămâie este mai bogată în minerale și vitamine decât pulpa. Datorită polifenolilor, aceasta reduce colesterolul LDL, în plus vitaminele C și P păstrează sănătatea vaselor de sânge și prin asta reduce riscul bolilor de inim, citim pe tainelenaturii.ro.

Coaja de lămâie conține limonen și salvestrol Q40, compuși ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Poate preveni apariția cancerului de piele, de colon sau de sân. Poate îmbunătăți sănătatea oaselor, grație conținutului de calciu, stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea orală, grație vitaminii C, informează site-ul Tainele Naturii.ro,

Pentru a beneficia de aceste calități puteți folosi tinctură de lămâie. Aceasta se prepară din 60g coajă de lămâie rasă și 100 ml de alcool de 60 grade sau vodka. Coaja rasă și alcoolul se lasă la macerat 7 zile, la temperature camerei, agitând recipientul zilnic de 3-4 ori. La sfârșit se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Intern, se administrează câte 10 picături, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Extern, se masează zonele dureroase cu câteva picături, de 3-4 ori pe zi.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce alimente să consumăm dacă avem colon iritabil

Sindromul de colon iritabil  este o afecțiune cronică a...

Calendarul înscrierilor la grădiniță

Conform proiectului MEC, procesul de înscriere este structurat în...

Gafă monumentală la Casa Albă! Planuri de război au ajuns la un jurnalist

Pe grupul de lucru Signal al autorităților americane din...

Locurile de joacă din Herăstrău, închise de ANPC

"În urma unui control anterior, efectuat în luna februarie...