Noi condiții de acordare a burselor în anul școlar viitor

Data postării:

În anul școlar 2024-2025, vor primi burse de merit doar elevii care au medii cuprinse între 9,50 și 10. Ministrul Educației a făcut acest anunț, cu mențiunea că vor fi introduse modificări în privinţa tuturor burselor pentru elevi elevilor, începând cu luna septembrie.

„Modul practic de acordare a burselor este detaliat în Metodologia de acordare a burselor pe care o vom lansa astăzi în consultare publică. În acest moment, elevii pot beneficia de bursă olimpică de excelenţă I şi II, bursă de merit, bursă socială, bursă tehnologică şi bursă pentru participarea şcolară a mamelor minore. Toate aceste categorii se menţin în Legea învăţământului preuniversitar şi practic odată cu noua lege am triplat numărul beneficiarilorde burse din şcolile din România”, a declarat Ligia Deca.

Element de noutate este bursa de rezilienţă.

„Ordonanţa despre care vorbim astăzi prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă, bursa de rezilienţă. Scopul acestei burse este de a motiva şi elevii care au în acest moment şi rezultate medii, să progreseze. Este o formă de a stimula progresul individual în învăţare. Cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află printre primii 30 la sută dintre elevii din clasă, din punct de vedere al rezultatelor. De bursa de rezilienţă vor beneficia şi elevii cu afecţiuni oncologi esau cronice, şcolarizaţi pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul aşa-numitei şcoli din spital sau la domiciliu.”

Bursele de merit şi cele de rezilienţă se pot acumula. Sumele pe care le vor primi elevii sunt următoarele, în funcție de tipul de Bursă în care se încadrează:

• bursa de merit – 450 de lei/lună

• bursa de rezilienţă – 300 lei/lună

• bursa socială – 300 lei/lună

• bursa tehnologică – 300 de lei/lună

De asemenea, potrivit ministrului, bursa de excelenţă, bursa de merit, bursa de rezilienţă şi bursa tehnologică se acordă doar celor care au obţinut media 10 la purtare sau au calificativul FB la finalul anului şcolar anterior. Iar dacă elevii acumulează 10 sau mai multe absenţe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelenţă, bursa de rezilienţă, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

11 grădiniţe deschide la vară în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat ca vor rămâne deschise...

Cimbrul, util în tratarea afecțiunilor respiratorii

Cimbrul este mai mult decât o simplă plantă aromatică...

De-a râsu’-plânsu’… Bătaie în Parlamentul României

Halal lideri, halal politicieni, halal parlamentari! Au ajuns să...

Idei de mic dejun bogat în proteine

Un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru...