Ne întoarcem la securitate și la informatori?

Data postării:

Cele 10 proiecte de lege în domeniul securității, făcute publice de G4media au creat furori atât printre autorități, cât și printre cetățeni. Klaus Johannis și Marcel Ciolacu s-au arătat foarte deranjați de faptul că documentele au ajuns în presă. Oare s-au înțeles cu privire la conținutul care ne amintește de perioada comunistă?

Politicianul Ionel Petre, secretar general al Partidului Republican din România, a pus problema diferit, urmărind interesul cetățenilor de rând, numindu-l chiar „erou” pe cel care a făcut public pachetul de legi.

Ionel Petre: „Cine a dat presei proiectul legilor securității ar trebui premiat și desemnat erou al democrației!
Doar că, la cum arată declarațiile deranjate ale domnilor Iohannis și Ciolacu, probabil va primi invers.
Nu vrea nimeni o restaurare a securității în România!
Sper să priceapă acest lucru și liderii coaliției, cei care sunt panicați că planul lor de a reda serviciilor strălucirea de pe vremea securității a fost deconspirat.
Nu vrem să fim controlați de servicii! Vrem democrație și libertate! Pentru asta au murit români în 1989 și în închisorile comuniste! Cei care azi se dau urmașii PNL ar trebui să înțeleagă asta mai bine ca oricine.”.

Văzând amploarea situației și comentariile românilor care doresc să trăiască într-o societate democratică, Klaus Johannis a spus ca este vorba doar despre un draft, care va fi corectat…

”Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități. Sunt speculații pur și simplu eronate, eronată e și scurgerea acestor prime forme către media și, în final, am trecut de această fază. Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastră să fie corectat. Îngrijorările nu sunt necesare”, a răspuns șeful statului la o întrebare adresată de Euronews România.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...