Modificare în legea pensiilor. Ce categorie de salariați se pot pensiona la 60 de ani?

Data postării:

De la 1 septembrie 2024,românii care au lucrat în condiții deosebite sau speciale de muncă, pot ieși la pensie începând cu vârsta de 60 de ani, fără a fi penalizați. Potrivit noilor reguli, pentru fiecare an lucrat în astfel de condiții, se adaugă patru luni la stagiul de cotizare. De asemenea, pentru un an lucrat în condiții speciale de muncă, se adaugă șase luni la stagiul de cotizare.

O altă categorie de români care poate ieși la pensie anticipat, fără penalizare, sunt bărbații care au un stagiu de cotizare de 40 de ani. Astfel, aceștia pot ieși la pensie la vârsta de 60 de ani, fără nicio penalitate. Totuși, este important de reținut că perioada sub 25 de ani nu aduce puncte suplimentare.

„Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege, fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieşi la 60 de ani fără nicio penalitate.” a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, invitată la Prima News.

Articolul precedentA reînceput greva în sănătate…
Articolul următorMâncați salată!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Liber la terenurile de sport din incinta școlilor pentru elevii din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat utilizarea gratuită a terenurile...

Ștrandul și Baia Giulești vor fi reabilitate

Primăria Sectorului 6 a anunțat reabilitarea și modernizarea Ștrandului...

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...