Minunile  consumului de pătrunjel

Data postării:

Vitamina C este esențială pentru o bună dezvoltare a corpului, luptă împotriva infecțiilor și  întărește sistemul imunitar.

În lipsa acesteia corpul suferă dezechilibre grave, de aceea este bine să știm din ce alimente să o consumăm.

Nutriționistul Mihaela Bilic ne explică cât de bogat în vitamina C este pătrunjelul si ce beneficii extraordinare are.

’’Poate că știți că spre deosebire de noi, care folosim pătrunjelul doar ca decor în ciorbă, alții îl mănâncă cu snopul. Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!

Plus-uri:

-conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul- efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
-bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
-stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
-efect diuretic (mult potasiu), elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită
-neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi.

Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, spune Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook. (foto:biz.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...