Ministrul Turismului promite o nouă schemă HoReCa

Data postării:

Guvernul a creat cadrul legal pentru a se putea demara o a doua ediție a Schemei HoReCa, dar pentru aceasta este nevoie de rectificare bugetară, ce va putea fi decisă doar după data de 1 iulie 2022, a declarat, miercuri, ministrul Antreprenorialului și Turismului, Daniel Cadariu, informează Startup Café.

HoReCa 2 se va lansa urmărind să atenueze presiunea pusă pe firmele în domeniu cu privire la perderile suferite de acestea în anul 2021.

Cadariu a precizat că la cea de-a doua ediție a schemei HoReCa, restaurantele, pensiunile, agențiile de turism și alte firme eligibile vor fi despăgubite pentru scăderea cifrei de afaceri suferite în anul 2021, ca urmare a restricțiilor introduse de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Prin  schema HoReCa 1, un număr de 10.185 de operatori economici au solicitat finanțare, iar în final 8294 de beneficiari au primit ajutorul de stat de 20% din suma cu care le-a scăzut activitatea în anul 2020 față de anul 2019. Sumele au fost plafonate la 800.000 de euro pe beneficiar. (foto: antena3)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...