Ministrul Cîmpeanu fentează sportul, muzica și desenul

Data postării:

            Aparent preocupat de soarta elevilor, ministrul Cîmpeanu a observat că aproape 90% dintre aceștia au media generală anuală 10 la sport, muzică și desen. Evident acest lucru crește nepermis media elevului care astfel poate lua cu ușurință o bursă.

”Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 şi 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educaţie Fizică. Educaţie Muzicală şi Educaţie Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 şi 10.00. Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!”, afirmă ministrul citând un studiu.

            Într-o logică pe care doar acesta o poate înțelege, Cîmpleanu propune acordarea de calificative pentru încurajarea elevilor de a participa la aceste discipline, fără a simți presiunea notei.

”Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realităţile din sistemul de învăţământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei. În plus, precizăm că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline NU va fi diminuat, existând posibilitatea de creştere prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023”, mai arată Cîmpeanu preluat de știripesurse.ro.

Ne întrebăm despre ce presiune vorbește profesorul universitar Sorin Cîmpeanu când el însuși ne prezintă cifre care arată  ca obținerea notei maxime la aceste discipline nu ridică probleme pentru elevi.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...