Ministrul Agriculturii: Crește salariul minim pentru angajații din agricultură

Data postării:

”Adoptarea de către Parlament a legii privind salarizarea în agricultură și industria alimentară, pe modelul aplicat deja cu succes în sectorul construcțiilor, este soluția așteptată de fermieri și operatorii din industria alimentară pentru a continua să obțină producții ridicate și suficiente alimente pentru România.

Prin creșterea salariului minim brut pentru angajații din agricultură și industria alimentară la 3000 de lei menținem locurile de muncă specializată în aceste domenii vitale pentru securitatea alimentară a României”, a scris ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe pagina sa de facebook.

El a avut această inițiativă când era la conducerea Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, susținând încă de pe atunci că se impun măsuri de sprijinire a operatorilor economici din agricultură și industria alimentară pentru menținerea forței de muncă specializate în aceste domenii. În ultimii ani, ca și în alte domenii, din cauza salariilor mici, angajații deja pregătiți și specializți au preferat să plece din țară pentru un venit mai bun.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Propolisul, bun pentru sănătatea orală

Propolisul este un produs natural cu multiple beneficii pentru...

Călătorii gratuite în Europa

"DiscoverEU", programul Comisiei Europene prin care tinerii sunt susținuți...

Beneficiile extraordinare ale lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă, un produs natural fascinant, este cunoscut...

Ploaia va fi „atrasă” pe terenurile din România

Seceta le pune mari probleme agricultorilor de câțiva ani...