Mercenari români în Ucraina?

Data postării:

Purtătorul de cuvânt al Ministrului rus al Apărării a lansat acuzații grave, conform cărora în Ucraina ar fi intrat mai mulți mercenari din spațiul european, pentru a lupta împotriva rușilor. Mai mult decât atât, afirmă că o parte dintre aceștia ar fi de origine română, aspect negat de Ministrul Apărării, Vasile Dîncu:

„Nu avem cetăţeni români care să fi trecut din România în Ucraina în această perioadă”.

Dîncu susține și că Rusia ar fi dezinformată:

”La Moscova au fost pedepsiți generali tocmai pentru că nu au fost informați cu privire la ce se întâmplă în Ucraina. Este un procedeu propagandistic, care se numeşte percepţia adevărului prin prezumţia datelor foarte exacte. Pentru că zice 1.571 şi nu împarte aproximativ, deci încearcă să arate că are date foarte exacte despre toţi mercenarii din Ucraina, cei care au mers în Ucraina, aţi văzut că este vorba nu de aproximări, ci de date foarte exacte, dar pe de altă parte vedem că la Moscova au fost traşi pe linie moartă sau pedepsiţi o serie de generali pentru că, tocmai, nu au fost informaţi cu privire la ce se întâmplă în Ucraina, de aceea au ratat ei toate acţiunile”.

„Este o informaţie falsă, nu putem verifica ce cetăţeni ajung în aceste zone, atât în partea rusă, cât şi în partea ucraineană pentru că şi ruşii au făcut apel la mercenari, şi ei au adus mercenari ceceni şi au făcut apel la ţările africane sau la cei care îi sprijină pentru acest lucru. Este o informaţie cu care zilnic informează opinia publică internă, intoxică opinia publică internă Rusia, încercând de fapt să arate că războiul lor este unul împotriva tuturor şi că ei sunt victime”, a continuat ministrul Apărării.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ștrandul și Baia Giulești vor fi reabilitate

Primăria Sectorului 6 a anunțat reabilitarea și modernizarea Ștrandului...

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...