Medicii de familie refuză să distribuie pastilele cu iod

Data postării:

După ce, la Iași, au fost produse 30 de milioane de doze cu iodură de potasiu, a început și distribuirea acestora către direcțiile județene de sănătate publică. De aici, ar urma traseul până la medicii de familie, care ar trebui să le împartă cetățenilor, conform spuselor Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Medicii de familie, însă, susțin că ei ”nu sunt furnizori de astfel de produse”!

Patronatele medicilor de familie din judeţele Timiş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Galaţi, Vrancea, Teleorman, Vâlcea, Bihor şi Sibiu au transmis un apel către Ministerul Sănătăţii, spunând că solicită să se ia act de poziţia medicilor specialişti de medicină de familie cu privire la distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu prin cabinetele acestora, fără consultarea prealabilă a reprezentanţilor medicilor de familie.„Orice atribuţie administrativă aşa cum este şi cea recent anunţată, aduce medicii specialişti de medicină de familie în situaţia de a-şi vedea blocată activitatea medicală, respectiv serviciile medicale acordate pacienţilor înscrişi pe listele lor. Medicii de familie sunt furnizori privaţi de servicii medicale de asistenţă medicală primară, care acordă aceste servicii în baza unui contract civil încheiat cu casele judeţene de asigurări de sănătate”, se arată în apelul transmis Ministerului Sănătății.

Pastilele cu iodură de potasiu ar proteja tiroida de cancer în eventualitatea unui accident nuclear, dar ele nu sunt necesare pentru întreaga populație și nu trebuie luate preventiv!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!!’’

‘’Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie...

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

Joe Biden nu mai candidează pentru SUA

Cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru noul...