Marius Budăi îl vrea pe Mihai Tomescu la conducerea ANPDPD

Data postării:

După spargerea Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi și a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în două, o parte dedicată copiilor, cealaltă dedicată persoanelor cu dizabilități, vin propunerile pentru conducerea celor două autorități naționale.

Marius Constantin Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, îl propune pe Mihai Tomescu pentru a conduce Autoritatea dedicată persoanelor cu dizabilități, considerând că este omul care poate înțelege cel mai bine problematica și cu experiență în domeniu.

”Problematica persoanelor cu dizabilități este una complexă și sensibilă, astfel că cel mai indicat este ca aceasta să fie gestionată de către o persoană cu dizabilități, dar și cu experiență profesională în domeniu.

Date fiind aceste aspecte îl propun și susțin pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) pe Mihai Tomescu, fost președinte al acestei autorități în două rânduri, dar și fost consilier al mai multor miniștri ai Muncii, printre care și eu, pe problematica persoanelor cu dizabilități.

Mihai Tomescu este susținut și agreat și de cele mai multe și mai mari asociații ale persoanelor cu dizabilități.

Numai împreună putem reuși!”, a spus Budăi pe pagina oficială de Facebook.

Conform CV-ului, în trecut, Mihai Tomescu a deținut funcții în cadrul Ministerului Muncii, astfel:

– în 2019 a deținut funcția de Președinte în Ministerul Muncii şi Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități;

– în perioada Decembrie 2018 – 17.09.2019 a ocupat postul Manager public cu atribuții în domeniul dizabilității, în Ministerul Muncii și Justiției Sociale;

– în perioada 15 martie 2017 – decembrie 2018, a fost Consilier la Cabinetul Ministrului Muncii și Justitiei Sociale;

– în perioada iunie 2016 – martie 2017, a ocupat funcţia de Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție, se organizează şi funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse. (foto:bzi.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...