Mâncarea de tip fast-food îți scade energia

Data postării:

Anumite produse alimentare ne fac să ne simțim energici și plini de viață, însă există și alimente care îți scad energia și puterea de concentrare.

Experții în nutriție doc.ro ne explică care sunt acestea și de ce este indicat să le consumăm în cantități mai mici și mai rar:

  • Produsele din făină albă- pâinea albă, pastele albe și chiar și orezul alb pot face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de nivelul de energie. Acest lucru este cauzat de faptul că stratul exterior al bobului de grâu care conține fibre, cunoscut sub numele de tărâță, este îndepărtat în timpul procesării.
  • Alimentele cu zaharuri adăugate-multe alimente de pe piață sunt încărcate cu zaharuri, care, dacă sunt consumate prea frecvent, pot afecta nivelul de energie.
  • Alcoolul-dacă este băut la ore prea târzii, poate reduce atât calitatea, cât și durata somnului, care va fi astfel mai puțin odihnitor.
  • Băuturile energizante
  • Alimentele prăjitete storc de „energie”, deoarece sunt bogate în grăsimi și sărace în fibre, doi factori care contribuie la încetinirea digestiei.
  • Alimentele cu conținut foarte mic de calorii

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...