Există mitul că sursele de fier le găsim aproape în totalitate în produsele de origine animală, însă din fericire există o multitudine de legume și leguminoase bogate în fier, ce pot fi varianta ideală pentru vegani și vegetarieni.
Specialiștii doc.ro ne enumeră câteva tipuri de legume și leguminoase bogate în fier:
- Spanacul
- Broccoli-ul
- Lintea
- Kale sau varza furajeră
- Cartoful copt
- Semințe de susan
- Caju
- Năutul
- Ciocolata neagră
- Fasolea roșie
Fierul este important în producerea de celule roșii din sânge, care transportă oxigenul în corp. Lipsa fierului poate duce la anemie prin deficit de fier.
Pentru adulți, doza zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg și poate fi luată din alimentație. În cazul în care, în urma analizelor de sânge, se constată că o persoană nu are suficient fier, medicul poate recomanda suplimente alimentare.