„Legea păcănelelor” a fost adoptată! Vor fi scoase în afara orașelor

Data postării:

S-a terminat cu păcănele în interiorul orașelor! Acestea vor fi mutate la periferie conform legii adoptate de Camera Deputaților, în urma dezbaterii într-o ședință de urgență a acestei probleme.

Legea jocurilor de noroc nu va mai permite funcționarea păcănelelor în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, și va mări amenzile substanţial. Interdicția se va aplica în 10 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

„Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus”, se precizează în proiectul de lege.

Legea păcănelelor” a trecut cu 243 de voturi „pentru”, niciunul contra și patru abțineri. Camera Deputaților e for decizional, astfel că legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 90% din localităţile din România sunt în situația de a pune în aplicare legea.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

11 grădiniţe deschide la vară în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat ca vor rămâne deschise...

Cimbrul, util în tratarea afecțiunilor respiratorii

Cimbrul este mai mult decât o simplă plantă aromatică...

De-a râsu’-plânsu’… Bătaie în Parlamentul României

Halal lideri, halal politicieni, halal parlamentari! Au ajuns să...

Idei de mic dejun bogat în proteine

Un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru...