Le-a dat cu virgulă la calculele cerealelor…

Data postării:

Piața cerealelor din România a fost invadată de cerealele aduse de la ucraineni, care sunt vândute la preturi mult mai mici. Fermierii au semnalat situația, iar autoritățile ridică din umeri și fac calcule eronate… Ministrul Agriculturii susține că el face doar ce trebuie și negociază la Comisia Europeană despăgubiri pentru agricultorii români. Problema este însă la calcule.

Ministrul Agriculturii a mai susținut că CE a stabilit despăgubirile fără a ține cont de informațiile primite, iar formula de calcul a Comisieipentru alocarea sumelor pentru cele trei state „deformează realitatea”.

Ionel Petre a taxat calculele guvernanților în ceea ce privește costurile drumului cerealelor ucrainene și impactul asupra pieței românești:
„Dăm 200 și luăm 10 iar ei spun că e bine!
Cam așa știu guvernanții noștri să socotească. Impactul tranzitării sau staționarea cerealelor ucrainiene (2 milioane tone) destabilizează piața cerealelor românești creând un impact negativ de aproximativ 200 milioane de euro. Ce fac guvernanții noștri?! Ce face ministrul Daea?! „Negociaza” la Bruxelles o despăgubire de 10 milioane euro. Da, doar atât! Asa știe el să ii ajute pe fermierii români, cu gargară și filmulețe în cizme de cauciuc! Asta vrem, asta avem!
Fermierii noștri merită mai mult, mult mai mult!
Guvernanții și miniștri gargaragii merită un șut în fund și o demisie de „dezonoare”!”

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...