Le-a dat cu virgulă la calculele cerealelor…

Data postării:

Piața cerealelor din România a fost invadată de cerealele aduse de la ucraineni, care sunt vândute la preturi mult mai mici. Fermierii au semnalat situația, iar autoritățile ridică din umeri și fac calcule eronate… Ministrul Agriculturii susține că el face doar ce trebuie și negociază la Comisia Europeană despăgubiri pentru agricultorii români. Problema este însă la calcule.

Ministrul Agriculturii a mai susținut că CE a stabilit despăgubirile fără a ține cont de informațiile primite, iar formula de calcul a Comisieipentru alocarea sumelor pentru cele trei state „deformează realitatea”.

Ionel Petre a taxat calculele guvernanților în ceea ce privește costurile drumului cerealelor ucrainene și impactul asupra pieței românești:
„Dăm 200 și luăm 10 iar ei spun că e bine!
Cam așa știu guvernanții noștri să socotească. Impactul tranzitării sau staționarea cerealelor ucrainiene (2 milioane tone) destabilizează piața cerealelor românești creând un impact negativ de aproximativ 200 milioane de euro. Ce fac guvernanții noștri?! Ce face ministrul Daea?! „Negociaza” la Bruxelles o despăgubire de 10 milioane euro. Da, doar atât! Asa știe el să ii ajute pe fermierii români, cu gargară și filmulețe în cizme de cauciuc! Asta vrem, asta avem!
Fermierii noștri merită mai mult, mult mai mult!
Guvernanții și miniștri gargaragii merită un șut în fund și o demisie de „dezonoare”!”

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Demisie în conducerea ANAF

Demisie surprinzătoare a șefului ANAF, Lucian Heius, care conducea...

Dacia, „la înălțime” în lume

Dacia este în topul mondial la vânzările de mașini!...

Erdogan, președinte pentru încă 5 ani

Rezultatele din Turcia arată că Erdogan este noul președinte,...

Ciupercile, surse excelente de nutrienți esențiali

Ciupercile au fost apreciate în bucătăria și medicina tradițională...