Kelemen Hunor: ”Iresponsabilă decizia Moscovei”

Data postării:

Estul Ucrainei parcă stă pe un butoi de pulbere, gata să explodeze, iar toată Europa și, de ce nu, toată lumea, la nivel mondial, este cu ochii ațintiți asupra rușilor și a vecinilor ucrainieni.

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor nu s-a ferit să combată decizia Moscovei referitoare la recunoașterea independenței celor două regiuni din estul Ucrainei, într-o postare pe pagina oficială de Facebook:

”Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaște independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forțele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menținerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina.

Acest lucru nu este doar o amenințare la adresa păcii din regiune și din Europa, ci Rusia subminează și bazele dreptului internațional. Susținem ferm poziția Uniunii Europene, iar România, în calitate de membră NATO, trebuie să acționeze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluții diplomatice pașnice.”

Viceprim-ministrul României consideră imperios necesară impunerea sancțiunilor internaționale:

”De asemenea, trebuie să susțină impunerea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și să sprijine acțiunile de apărare ale NATO.”

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...