Interzis la hrănirea porumbeilor în Sectorul 2

Data postării:

Primăria Sectorului 2 și-a anunțat inițiativa de a lansa în consultare un proiect de hotărâre ce prevede interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public, din cauza sesizărilor primite de la locuitori ce sunt nemultumiți de mizeria lăsată de păsările hrănite cu resturi alimentare pe clădiri, maşini și trotuare.

’’Pentru că ne dorim cu toţii să trăim într-un oraş curat şi civilizat vrem să interzicem hrănirea porumbeilor pe domeniul public.

În acest sens, am lansat în consultare proiectul de hotărâre care prevede interzicerea hrănirii porumbeilor sau a altor păsări sălbatice pe domeniul public.

Facem acest pas şi ca urmare a sesizărilor primite de la voi, locuitorii Sectorului 2, care ne-aţi semnalat în nenumărate rânduri cât de mult vă deranjează mizeria lăsată de păsările hrănite cu resturi alimentare precum şi mizeria făcută de porumbei pe clădiri, maşini și trotuare.

Atenţionăm că resturile menajare rămase de la hrănirea porumbeilor şi a altor păsări sălbatice reprezintă adevărate focare de infecţie care atrag gândacii, muştele şi şobolanii.

‼️Important de menţionat este şi faptul că decizia noastră nu va afecta şi nici nu va pune deloc în pericol viaţa acestor păsări.

Porumbeii sunt păsări perfect capabile să-şi procure singure hrana, la fel ca şi celelalte specii de zburătoare care s-au adaptat vieţii de la oraş. Aşadar, NU este nevoie să le daţi de mâncare!

Iată ce impact negativ are hrănirea porumbeilor asupra mediului, dar şi a oamenilor :

-Favorizează apariţia focarelor de infecţie prin resturile de alimente aruncate (pâine, mămăligă, seminţe etc.) şi pune în pericol sănătatea publică.

-Porumbeii sunt purtători de boli şi de paraziţi şi pot transmite o boală severă, cauzată de Chlamydia psittaci, numită psitacoză.

-Excrementele porumbeilor sunt acide şi afectează pavelele din piaţete şi locuri publice, faţadele clădirilor, acoperişuri, monumente, poduri, jgheaburi, autovehicule, mobilier stradal etc. Statisticile arată că un porumbel produce anual 12 kg de excremente.

-Prin hrănirea lor, păsările rămân în acelaşi loc, nu-şi mai caută singure hrana şi suprapopulează anumite zone urbane.

🇪🇺Există un consens la nivel european, potrivit căruia păsările sălbatice trebuie să aibă habitatele în mijlocul naturii, parcuri, păduri, şi nu în centrul oraşelor. La nivelul Municipiului Bucureşti nu există o astfel de reglementare, însă în multe ţări europene hrănirea porumbeilor este deja interzisă din cauza daunelor pe care le provoacă. Aşadar, dorim să ne aliniem şi noi reglementărilor din oraşele europene civilizate.

Vrem să ştim şi părerea voastră, aşa că așteptăm propunerile şi sugestiile referitoare la acest proiect, până pe data de 10 aprilie 2024, la adresa de e-mail: dezbateri.publice@ps2.ro.

Există şi posibilitatea organizării unei întâlniri, în cazul în care acest lucru este cerut în scris până pe data de 10 aprilie 2024 de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică.’’, informează Primăria Sectorului 2 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Articolul precedentMâncați salată!
Articolul următorQuesadilla acasă, simplu și rapid

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Cum arată bilanțul dezastrului din Los Angeles?

Metropola Los Angeles continuă să ardă, iar bilanțul este...

Cutremur în PNL! Unii liberali cer demiterea președintelui Klaus Iohannis

Ședința Biroului Politic Național PNL a fost destul de...

Promisiunile politice afectează siguranța internauților

Înainte cu două săptămâni ca Donald Trump să fie...

Atenție, radare fixe pe străzi!

Amenda se trimite direct acasă! Anul 2025 vine cu o...