Pepenele roșu sau galben este fără doar și poate vedeta sezonului cald, datorită gustului său dulce și răcoritor, perfect pentru o zi toridă de vară.
Cu toții ne întrebăm care este mai recomandat de consumat și ce cantități.
Nutriționistul Gianluca Mech ne explică care este diferența dintre cele două tipuri de pepene.
‘’Pepenele este fructul preferat al multor oameni pe timp de vară. Există însă persoane care se întreabă dacă consumul de pepene afectează silueta și chiar nivelul glicemiei în cazul persoanelor cu diabet. Ei bine, atât timp cât este consumat în cantități moderate, nu are consecințe neplăcute din niciun punct de vedere. Dacă îl consumăm însă în cantități mari, asta poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge. Fie că vorbim despre pepene roșu sau galben. Aceștia conțin 7, respectiv 8 grame de carbohidrați la 100 de grame de fruct. Eu recomand să ne limităm la a consuma maxim 150 de grame de pepene pe zi.’’