India va cumpăra petrol și îngrășăminte din Rusia la preț redus

Data postării:

India  și-a propus să achiziționeze  țiței și alte bunuri din Rusia la preț redus, cu plata în rupii schimbați în ruble, au declarat doi oficiali indieni, pentru Reuters.

India importă 80% din necesarul său de petrol și cumpără aproximativ 3% din stocurile sale din Rusia. Având în vedere că în acest an prețurile la petrol au crescut cu 40%, autoritățile indiene se gândesc să mărească acest procent pentru a reduce factura tot mai mare la energie.

„Rusia își oferă petrolul și alte bunuri cu o mare reducere. Vom fi bucuroși să acceptăm. Avem unele probleme privind petrolierele, asigurarea și amestecurile de țiței care trebuie rezolvate. Odată ce facem acest lucru vom accepta oferta de reducere”, a spus unul dintre oficialii guvernului indian, pentru Reuters.

Aceeași abordare o au indienii și în privința îngrășămintelor.

„Dacă putem obține îngrășământ mai ieftin din Rusia, atunci vom face asta. Ar ajuta în ușurarea unor îngrijorări fiscale”, a spus un oficial guvernamental citat de Reuters.

Aceste decizii pot fi o gură de oxigen pentru Rusia, supusă de către comunitatea internațională unor interdicții majore urmare a conflictului armat din Ucraina.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...