Închisoare pentru dascălii agresivi!

Data postării:

Fără violențe de orice tip în școli și grădinițe sau creșe, fără umilințe și traume pentru copii din partea adulților! De acum, acestea pot fi sancționate cu închisoarea. Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a fost modificată, din nou. Noua lege, abia intrată în vigoare, sancționează în premieră și abuzul fizic și pe cel psihologic.

Articolul care completează Legea 272 privind protecția și drepturile copilului interzice explicit pedepsele corporale și orice tratament degradant aplicat copilului, în instituțiile de educație. Pentru un copil de creșă, nu înseamnă numai să nu fie bătut, ci și să nu fie lăsat cu pantalonașii uzi și scutecul murdar, în ideea că o să ceară la oliță, să nu fie lăsat în pătuț, cu ochii pe pereți, dacă nu mai doarme la prânz, ori să rămână flămând până e luat seara de părinți, pentru că educatoarele nu vor să mai deranjeze sala, cu gustarea de după amiază. Astfel de comportamente „învechite” nu mai sunt tolerate, ci vor fi sancționate dur.

Pe viitor, un angajat care umilește copilul nu riscă doar desfacerea contractului de muncă, ci și pedepse cu închisoarea. Mai mult decât atât, dacă există bănuială că un alt coleg are cunoștință despre abuzuri, neglijență sau umilirea micuților, va fi acuzat de complicitate.

Totodată, a fost reinterată ideea că toate persoanele care lucrează cu copiii sunt obligate să raporteze orice suspiciune că minorul ar fi abuzat în familie. Acest articol s-a regăsit și până în Legea 272, însă nu i s-a dat prea multă importanță…

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...