În următorii 10 ani cresc masiv angajările în sectorul public

Data postării:

Piața muncii în următorii 10 ani va fi caracterizată, printre altele de creșterea sectorului public –  administrație publică și apărare, educație, sănătate și asistență socială, cu aproximativ 300.000 de angajați. În aceleași timp trebuiesc impuse limitări severe în învățământul superior de stat pe locuri bugetate, în sensul restructurării acestuia spre profesii pe care piața de muncă să le poată absorbi, consideră profesorul Ghinăraru citat de Hotnews.ro.

Concluzia este că sectorul primar (productiv) va pierde locuri de muncă, iar sectoarele secundare si nonconcurențiale vor câștiga mai multe locuri de muncă. Creșterea în sectorul public va fi de trei ori mai mare decât media de creștere a ocupării forței de muncă pentru întreaga economie națională.

Sectorul cu cea mai mare creștere va fi cel de distribuție și transport unde sunt incluse și hotelurile și restaurantele. În 10 ani, de la aproximativ 2 milioane de angajați, acest sector va ajunge la peste 2,6 milioane, o pondere de 28,3 % din totalul ocupării.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...