În podgoria de la Tăuni se pregătește ‘’vinul de gheață’’

Data postării:

În zona viticolă de pe Valea Târnavelor a început culesul strugurilor păstrați special pentru ‘’vinul de gheață’’, ce se culeg doar atunci când sunt trei zile consecutive cu minimum 7 grade Celsius.

Anul acesta a fost pentru prima data când producţia unui an este culeasă în anul următor, din cauza vremii calde, potrivit agrobiznes.ro.

Cantitatea de vin obținută la un hectar este mică, însă calitatea acestuia este una deosebită.

Secretul vinului constă în culesul strugurilor cât încă sunt înghețați, iar procesul de cules trebuie să fie foarte rapid pentru a evita dezghețarea acestora.

(foto: blajinfo.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Un nou termen de la UE pentru reducerea deficitului bugetar

Consiliul UE recomandă României, într-un document oficial, să: „se...

Război comercial SUA-UE

Donald Trump a impus majorarea taxelor vamale asupra importurilor...

Alte promisiuni: Autostradă București-Alexandria până în 2027

Pentru tronsonul București-Alexandria, supranumit și ”drumul morții” din sudul...