Haos în școli

Data postării:

Greva profesorilor nu afectează doar procesul instructiv-educativ, ci și programul părinților, unii dintre aceștia neavând în grija cui să își lase copiii, cât timp nu vor merge la școală. Părinții au făcut presiuni după ce profesorii i-au anunțat să nu îi aducă pe copii în instituțiile de învățământ, întrucât nu vor desfășura niciun fel de activitate cu aceștia.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației afirmă că ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competență, pentru a evita declanșarea grevei generale începând cu 22 mai 2023. „În același timp, suntem preocupați si întreprindem demersurile necesare pentru protejarea dreptului la educație al elevilor”, spune ministerul.

Instituția precizează că a avut vineri o videoconferință cu inspectoratele școlare județene, „în cadrul căreia le-am prezentat cadrul general al dialogului social și le-am transmis să monitorizeze constant modul în care se derulează activitatea educațională la nivelul județelor, comunicând permanent cu toți actorii implicați în procesul educațional”.

Potrivit ministerului, „unitățile de învățământ trebuie să le comunice permanent părinților informațiile necesare privind derularea activităților didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenței în spațiul școlii”.

„Facem toate eforturile ca procesul educațional să continue, iar elevii să fie în siguranță în unitățile de învățământ. Vom continua să avem un dialog constant și deschis cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, pentru a găsi cele mai bune soluții în baza Legii dialogului social nr. 367/2022. Reamintim că responsabilitatea Ministerului Educației este atât față de angajații din sistem, cât și față de milioanele de elevi și părinți din România”, a mai transmis ministerul.

Între timp, azi, în școli și licee, zeci de mii de profesori nu au intrat la ore iar sute de mii de elevi au pierdut timpul în săli de clasă sau au rămas acasă.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...