Hackerii ruși au declarat războiul cibernetic

Data postării:

Grupările de hackeri ruși Killnet și Legion au declarat oficial război cibernetic împotriva a zece țări, printre care și România. Hakerii au publicat un clip video în care spun: „Este timpul ca în sfârșit să vă distrugem!”.

„Salutări tuturor inamicilor noștri. Astăzi anunțăm oficial războiul cibernetic împotriva a zece țări. E timpul ca în sfârșit să vă distrugem! Conducătorii acestor țări vor fi lichidați, e timpul să cunoașteți principiul nostru de bază. Testele pentru atacurile globale au fost încheiate, toate grupările inamice nouă să fie atente. Grupările de hackeri ruși din Legion împreună cu Killnet vor veni după voi la apus”.

“Tipul preferat de atac al lor este acela de DDos care urmărește să facă indisponibil un site sau un serviciu online, exact cum ați zis și mai devreme, prin supraîncărcarea acestuia cu trafic din mai multe surse. Ceea ce este de menționat este că atacurile de DDos sunt de foarte multe ori o metodă utilă pentru a concentra atenția asupra unei organizații sau asupra unui anumit punct în timp ce ei fac altceva. (…) Pentru a fura informații, de exemplu. În acest context, intențiile Rusiei sau ale hackerilor pro-Rusia sunt perturbatoare, sau destructive, sunt foarte ridicate, iar acest timp de atac cibernetic la nivel de stat, poate fi folosit pentru destabilizare națională”, a spus specialistul Raluca Saceanu, expertă în Cyber Security, pentru a1.ro.

„Un atac DDoS face ca un website sau o resursă online să nu fie accesibilă prin direcționarea multor dispozitive care să încerce accesul în același timp. Daunele sunt foarte variate, în funcție de profilul site-ul afectat. Dacă este vorba de o companie care își desfășoară activitatea online, simplul fapt că consumatorii nu au acces provoacă pierderi financiare.”, a declarat pentru HotNews.ro Silviu Stahie, specialist în securitate informatică.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...