Greve în toată țara, pe tema salariilor

Data postării:

Angajații de la statistică au făcut grevă japoneză toată ziua, în data de 26 aprilie. Sindicaliştii reclamă ”situaţia salarială discriminatorie la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o lungă perioadă de timp” şi acuză că sunt ”trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”.

Sindicaliştii solicită, de urgenţă:
– Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”;
– Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică;
– Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.
Greva japoneză s-a desfășurat simultan în Institutul Naţional de Statistică Bucureşti şi în 26 de direcţii teritoriale de statistică: București, Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vaslui.

Conform calendarului de proteste stabilit, salariaţii din INS vor picheta în data de 11.05.2023 sediul Parlamentului României începând cu ora 10:00 şi sediul Institutului Naţional de Statistică Bucureşti începând cu ora 11:45.

”Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti notifică Guvernul României că va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale.
De asemenea, salariaţii, reprezentaţi de către sindicat, solicită asumarea de către conducerea INS a incapacităţii de a gestiona problemele apărute în ultimii ani”, au mai transmis sindicaliştii.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Riscurile consumului de sucuri carbogazoase pentru sănătate

Sucurile carbogazoase au devenit o parte integrantă a culturii...

Beneficiile uleiului de rapiță

Uleiul de rapiță este unul dintre cele mai sănătoase...

Mihaela Bilic:’’ Când gătești mai și greșești’’

‘’Secrete de bucătărie Când gătești mai și greșești. Însă din...

Chec de post simplu și rapid

Dacă ești în căutarea unei rețete rapide și delicioase...