Grădină botanică cu plante exotice

Data postării:

Primăria Sectorului 3 a anunțat amenajarea unui grădini cu plante exotice în clădirea industrială Hala Laminor, unde se vor găsi plante precum, lămâi, banani, cactuși, bambus, leandri dar și alte specii de palmieri.

‘’O nouă grădină botanică cu plante exotice în Sectorul 3

 Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a invitat presa în curtea Halei Laminor unde sunt găzduite plantele exotice ce vor fi plantate în Sectorul 3 dar și cele care vor constitui o mini grădină botanică vizitabilă.

🪴 Primarul a explicat jurnaliștilor că vor fi plantați în exterior, în Sectorul 3 aproximativ 300 de palmieri rezistenți la ger, iar alte plante precum, lămâi, banani, cactuși, bambus, leandri dar și alte specii de palmieri vor fi puse în interiorul halei Laminor. Edilul e explicat că sediul primăriei va fi mutat în această clădire și cei care vor veni la primărie vor putea vedea noua grădină botanică.

“Avem nevoie de spațiu verde, de plante și cred că este o ocazie ca cei mici să poată vedea de aproape aceste plante care trăiesc în zone tropicale. Am găsit aceste plante la prețuri foarte mici și vom amenaja până la sfârșitul acestui an o mini grădină botanică. De altfel, pe traseul către primărie, cei care vor veni la sediul nostru vor trece prin această grădină cu plante exotice. Este ușor să critici, este mai greu să faci, iar noi la Sectorul 3 am dovedit că știm să facem”, a declarat Primarul Sectorului 3.

 70.000 de metri pătrați, cu destinație multiplă

Mini grădina botanică va fi amenajată în clădirea industrială Hala Laminor, construită în urmă cu 85 de ani și readusă la viață de Primăria Sector 3. Hala este un monument istoric realizată în urmă cu aproape un secol după planurile marelui arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă. Clădirea a fost reabilitată de Primăria Sectorului 3, creându-se un spațiu vitrat, acoperit, de 70.000 metri pătrați și o parcare subterană cu peste 1500 de locuri.’’, anunță Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Profesorii nu se lasă: Greva continuă!

Greva generală din educație a intrat în a doua...

Cum ne putem realiza un make-up acasă ca la salon

Make-up-ul este o formă de artă care ne permite...

De ce e sănătos postul intermitent

Postul intermitent a devenit tot mai popular în ultimii...

Semințele de cânepă mențin sănătatea digestivă

Semințele de cânepă reprezintă un aliment sănătos și versatil...