”Gard Verde” în Sectorul 4

Data postării:

Primăria Sectorului 4 a anunțat începerea programului ”Gard Verde”, un proiect ce are ca scop reducerea poluării prin amenajarea a cât mai multe spații verzi în sector.

 ‘’ Căutăm cele mai bune și inovatoare soluții pentru creșterea suprafețelor verzi în Sectorul 4.

În zona Eroii Revoluției, am început lucrări de amenajare a unui ”Gard Verde”, un proiect prin care ne dorim să creștem cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducem poluarea, să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat.

În unele locuri, pe orizontală nu se mai poate! Pentru că acolo unde am găsit un petic de pământ neamenajat l-am transformat deja în spațiu verde.

Așa că ne extindem pe verticală și plantăm iederă lângă gardul Cimitirului Bellu. Ca să se dezvolte și să crească frumos, planta va fi ajutată de un suport provizoriu, ce urmează a fi îndepărtat.

N-ar fi primul proiect verde pe verticală din sectorul nostru. La Colegiul Octav Onicescu, încă de acum doi ani, am amenajat pe una dintre fațade o mini grădină verde, spre bucuria elevilor.

Astfel de proiecte sunt des întâlnite în marile capitale europene, unde, autoritățile au fost nevoite să găsească cele mai eficiente soluții pentru combaterea poluării, a prafului și a stresului termic generat de încălzirea globală.’’ (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...