Fugarul Cherecheș va fi adus în țară

Data postării:

Alina Gorghiu a anunțat că fostul primar din Baia Mare va fi adus în țară, unde va fi încarcerat. O instanţă din Munchen ar fi decis predarea fugarului Cătălin Cherecheş şi a dat asigurări că acesta îşi va ispăşi cei cinci ani de pedeapsă într-un penitenciar din România.

„În această după-amiază, ni s-a comunicat oficial de către justiţia din Germania faptul că va fi predat un alt fugar cu nume sonor şi anume Cătălin Cherecheş. Instanţa din Munchen a decis predarea lui în România, ca urmare a demersurilor făcute de statul român. Mulţumesc tuturor autorităţilor din România implicate în această procedură şi tuturor autorităţilor şi instituţiilor din afara României, în mod special Germaniei, pentru că s-a dovedit încă o dată că nivelul de cooperare judiciară în materie penală cu Germania este unul de excepţie. (…) Fac precizarea că se împlinesc aproape patru luni de la momentul condamnării definitive a lui Cătălin Cherecheş şi de la momentul la care a decis să fugă din România. Din acel moment, dânsul împreună cu echipa sa au încercat tot felul de tertipuri pentru a se sustrage de la executarea acestei pedepse. (…) Vă amintesc că avocaţii domniei sale au exercitat căi extraordinare de atac cu scopul de a îngreuna, de a amâna procedura de predare”, a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Justiţiei.

Amintim faptul că edilul Cherecheș a fugit din România în dimineața în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar după ce a fost reținut de autoritățile germane a făcut tot posibilul să rămână în detenție peste hotare, invocând condițiile grele de încarcerare din România.

FOTO: Inquam Photos / Paul Ursachi

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Boc a răbufnit după alegeri: „Păi, bă, fraierilor…”

Emil Boc, figură politică emblematică la nivel național, a...

Clotilde Armand face acuzații de fraudă la alegeri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a candidat pentru...

Rezultate de „AUR” pentru George Simion și echipa lui

Președintele AUR, George Simion, este fericit de faptul că...

Ora bilanțului pentru Cătălin Drulă. Rezultatul: demisia!

Cătălin Drulă și-a exprimat public punctul de vedere după...